sábado, 26 de febrero de 2011

RESTAURANT PLATS


EL CAFÈ ANGLAIS DE CORNELLÀ DE LLOBREGAT

Restaurant Plats, Carrer de Mossèn Joaquim Palet, 5. Cornellà de Llobregat

Leticia Garrido

Benvinguts al país de les meravelles d’Alícia, en versió culinària.

Aficionada des de sempre al cinema i des de fa ben poc a la cuina i a la taula, com a recent iniciada en el món culinari, sense experiència ni coneixements gastronòmics i molt menys d’escriptura, vull començar citant un dels personatges de la pel·lícula d“El festín de Babette”:

“Los oficiales de la caballería francesa me homenajearon con una cena en uno de los famosos restaurantes de la ciudad, el Café Anglais. El jefe de cocina, sorprendentemente, era mujer. Comimos codornices en sarcófago, un plato que había creado ella misma. EI general Galliffet, que era nuestro anfitrión aquella noche, nos explicó que esa mujer era capaz de transformar una cena en una especie de asunto amoroso, en una relación apasionada en la cual uno no diferenciaba el apetito físico del espiritual.”

Si la cuinera Babette Hersant hagués anat a parar al Baix Llobregat en comptes de les terres inhòspites i puritanes de Dinamarca, hauria estat encantada de poder satisfer els sentits dels clients del que es pot considerar el Café Anglais de Cornellà de Llobregat, el Restaurant Plats, regentat pel xef Xavier Llanos i una colla de restauradors joves i amb ganes de sorprendre. No trobareu les “codornius en sarcòfag” de Babette però podreu gaudir amb la porcella acompanyada de codonyat i galeta de “pastilla juanola” que pertorbarà deliciosament les vostres inquietuds culinàries tant físiques com espirituals. Disposeu d’una carta que, tot i que ser poc extensa (sis o set primers, segons i quatre postres) no deixa de ser molt apreciable. Una carta de cuina creativa de mercat (tal com llegim al cartell del local) sense ser pretensiosa o arrogant, a l’abast de tothom, pels qui no els molesta pagar 55 euros per un àpat a la carta o pels qui opten per no haver de renunciar a una bona cuina a un bon preu, pagant 13 euros i mig per un menú que farà les delícies dels més incrèduls o ignorants en afers culinaris, com jo. El boca orella li ha funcionat molt bé a aquest local, petit, potser una mica estret, però on aquests inconvenients queden superats pel que podreu degustar i sentir. Així va ser com jo vaig tastar el seu menú setmanal que em va fer repetir per poder endinsar-me en la seva carta. I més d’una vegada ja he repetit. L’experiència comença amb els entrants escollits per decisió pròpia a diari pel xef. El canaló farcit de botifarra negre amb bolets va ser el darrer que vaig poder tastar amb entusiasme. Després mai no em decideixo si començar per la fondue de formatge amb amanida de flors, pel foie amb tempranillo i figues o per l’arròs melós verd amb llamàntol. Podem continuar amb el premsat de garrinet amb regalèssia esmentat abans, o pel turbot amb pernil serrà. Els sabors es mesclen salvatgement però distingint-ne la singularitat de cadascun d’ells, escollits amb elegància, resultat de l’experiència i professionalitat del seu jove autor. Els bunyols farcits i banyats de xocolata o el tiramissú de postres, completen un àpat endolcit pel caramel i les flors presents a tots els seus plats. Un plaer de dissabte al migdia que ningú imaginaria trobar a Cornellà, a un cop de metro de Barcelona. I és que voldreu repetir i repetireu, sobretot ara que han renovat la carta i diuen que nous plats d’arròs, pastes carns i peix ens esperen, junt amb la bona atenció del personal, proper i amable sempre, amb els seus clients.

I no deixeu de llegir les opinions més experimentades dels meus companys.

No hay comentarios:

Publicar un comentario